iTOLC NAGYKÖVETEK

Ismerjétek meg az iTOLC Nagyköveteket! A nagykövetek a segítségetekre lesznek ha kérdésetek van és izgalmas programokat, nyereményjátékokat szerveznek a számotokra

Székely Martin

iTOLC Nagykövet mentor

Sziasztok! Székely Martin vagyok, középiskolai angol,- és némettanár. Jelenleg Berlinben élek, két iskolában tanítok és online tartalomgyártóként dolgozom. A nyelvek ismerete nélkül nem szereztem volna meg a diplomámat, nem lenne most lehetőségem külföldön tanítani, illetve nem tudtam volna egy külföldi kapcsolati hálóra szert tenni. Ezért döntöttem úgy, hogy egy következő nyelvet is szeretnék elsajátítani. Miután megszereztem tanári diplomámat, Máltára költöztem, ahol színészként és angoltanárként dolgoztam. A sziget 6 hónap után már nem tudott újat mutatni, ezért döntöttem úgy, hogy a német fővárosban próbálok szerencsét. Saját vállalkozásommal járom a világot és igyekszem maradandót alkotni.

Az iTOLC Nagykövet Program Social Media mentoraként szeretném erősíteni a nagykövetekben és az általuk elért nyelvtanulókban a nyelvtanulás erejének fontosságát.

Martin
Flóra_1

Kákonyi Flóra

Terület: Angol nyelv, Nyelvtanulás, Nyelvvizsga felkészülés

Sziasztok! Kákonyi Flóra vagyok, kommunikáció – és médiatudomány szakon diplomáztam.

Szeretek egyszerre több mindennel foglalkozni, több területen kipróbálni magam. Tervezem folytatni a tanulmányaimat, mert hiányzik a tanulás. A nyelvtanulás mindig közel állt hozzám, azonban a rendszer amiben tanultam és ahol nyelvvizsgáztam a maradék önbizalmamat is elvette, amivel gyerekként még rendelkeztem.

Tudom, hogy rengeteg ember küzd hasonló problémákkal, így az iTolc Nagykövet program keretein belül szeretném ha az emberekben ez a negatív gát megszűnne.

Koós Réka

Terület: Angol nyelv

Szia! Koós Rékának hívnak, 17 éves vagyok.

Ózdon lakom, Egerbe járok a Neumann János Gimnáziumba. 7 éves korom óta kézilabdázom, az életem nagy részét ez teszi ki. Jelenleg két csapatban is játszom, az egri egyetem csapatában, és az ózdi felnőtt csapatban.

Életem elkövetkezendő részeit szintén a kézilabdapálya közelében szeretném tölteni, akár itt, Magyarországon, akár külföldön. Úgy gondolom, a biztos elhelyezkedéshez szükség van magabiztos nyelvtudásra, ezért folyamatosan fejleszteni próbálom magamat. Az angol mellett olaszt és spanyolt is tanulok.

A sporton kívül a jogi és orvosi irány az ami érdekel, amiben el tudnám képzelni magamat.

Réka_1
Dorina_1

Kollár Dorina

Terület: Angol nyelv, Nyelvtanulás, Nyelvvizsga felkészülés

Sziasztok, Kollár Dorina vagyok, egyetemista.

Szabadidőmben sokat sportolok, szeretek röplabdázni. Rengeteget olvasok, nyitott vagyok az új dolgok iránt, szeretem a spontán ötleteket, ha egy lehetőség szembe jön, igyekszem élni vele. Így találkoztam az iTolc nyelvvizsgával is, amihez nagy reményeket fűzök, mert sajnos korábban nekem is meggyűlt a bajom a vizsgadrukkal és önbizalomhiánnyal, aminek következtében féltem angolul megszólalni, mert azt gondoltam, nem megy elég jól.

Most, az iTolc nagyköveteként szeretnék bizonyítani.

Horváth Krisztina

Terület: Nyelvtanulás, Nyelvvizsga felkészülés, Német nyelv

Sziasztok! Horváth Krisztina vagyok, 23 éves.

Egy kisvárosban, Kapuváron születtem és éltem 19 éves koromig. A tanulás miatt, 3 éve Budapestre költöztem. Azóta beleszerettem a városba, többek között ezért is maradtam. Pincérnek és szakácsnak tanultam Sopronban, ami nem is volt kérdés, hiszen vendéglátós családba születtem. Később magasabb szinteken szerettem volna űzni a szakmát, így jelentkeztem a BGE Turizmus- vendéglátás szakára. Eközben kialakult két új hobbim, az egyik a sminkelés, a másik pedig az emberekkel való kommunikáció.

Kriszti
Eszter_1

Váradi Eszter

Terület: Nyelvtanulás, Nyelvvizsga felkészülés, Egyetem - általános

Sziasztok! Váradi Eszter vagyok a Debreceni Egyetem molekuláris biológia MSc szak hallgatója.

A biológia és a labor munka mellett a másik nagy szenvedélyem a különböző kultúrák megismerése. Szerintem hatalmas kaland mikor először állsz egyedül Toronto üzleti negyedében az igazi felhőkarcolók alatt, vagy humuszt és pitát eszel Jeruzsálemben a piacon. Számos hasonló élményt és barátot köszönhetek a nyelvtudásomnak. Az egyetemen az angol miatt ismerhettem meg nem csak külföldi, de itthoni legjobb barátaimat is.

Szerintem több nyelven beszélni igazán menő! 😉
Ezért is jelentkeztem iTolc nagykövetnek, hogy mindenkit ösztönözzek, hogy a nyelvvizsgát szerezni nem nehéz, és utána kinyílik neked a világ.

Nagy Dorottya

Terület: Angol nyelv

Sziasztok! Nagy Dorottya vagyok, 23 éves kaposvári lakos.

Nemrég végeztem a Kaposvári Egyetemen tanító szakon, és jelenleg a PTE-n végzem a mesterképzést. Ehhez nagymértékben hozzájárult az iTOLC, ezért is jelentkeztem a Nagykövet Programba, amelybe felvételt nyertem. Szeretném, ha minél többen megismernétek, és bizalommal kérdeznétek tőlem/tőlünk! 🙂

Most egy autósiskolában dolgozom, végzem a tanulmányaimat, próbálok a rockbandámmal, és ha van időm edzek, lovagolok, filmezek, olvasok, főzök. Szóval rengeteg minden mozgat és érdekel.

A jövőben tervezek egy felsőfokú nyelvvizsgát és reményeim szerint megtanulok sütni! 😀

Dorottya_1
regina

Barabás Regina Réka

Terület: Angol nyelv, Nyelvtanulás, Nyelvvizsga felkészülés

Sziasztok, én Barabás Regina Réka vagyok, egy 17 éves, végzős nagykanizsai diák.

A nyelvek ismerete nélkül biztosan nem tartanék most ott, ahol. Nem lenne barátom, nem lennének külföldi barátaim sem, lehet, hogy az utazásba/repülésbe sem szerettem volna bele. Kiskorom óta az életem részei a nyelvek, hiszen erdélyi családom révén a román nyelvet kiskorom óta kis mennyiségben beszélem, majd általános iskolában az angol és német nyelv is bekerült az életembe.

Terveim között szerepel az egyetem is, melyet itthon vagy esetleg külföldön is szívesen elvégeznék. A jövőben örömmel dolgoznék légiutas-kísérőként, marketingesként vagy a social média világában is.

Szabadidőmben imádok a barátaimmal lenni, ismerkedni, rövid verseket írni, körmöket készíteni, fotózni, illetve felfedezni új helyeket. Az életben mindent is ki szeretnék próbálni.

Hajdu Nikoletta

Terület: Angol nyelv, Nyelvtanulás

Sziasztok! Hajdu Nikoletta vagyok, az ELTE Kommunikáció- és médiatudomány szakának harmadéves hallgatója.

Kárpátalján születtem, viszont 2 éve már Budapesten élek a tanulmányaimnak köszönhetően. Legfőbb célom az életben, hogy jó és a társadalom számára hasznos ember legyek, de ezen felül annak is nagyon örülnék ha sikerülne a marketing világában elhelyezkednem. Időm nagy részében készülök az angol nyelvvizsgámra, írom a szakdolgozatomat és önkénteskedem. Szabadidőmben szívesen olvasok, főzőcskézek vagy “chillezek” a barátaimmal egy korsó sör és az X-faktor vagy az Álarcos énekes mellett. 🥰.

Nagyon megtisztelő számomra, hogy az iTOLC nagyköveteinek egyike lehetek, alig várom a közös munkát, és annak gyümölcseit.

Nikoletta_1
kinga_1

Rajkort Kinga

Terület: Angol nyelv, Online nyelvvizsga, Német nyelv

Sziasztok! Rajkort Kinga vagyok, élelmiszermérnöknek tanulok a Szent István Egyetemen. Jelenleg Social Media Manager vagyok, a saját vállalkozásomat építem.

Sok mindennel foglalkoztam: voltam Au-Pair Münchenben és E-sport kommentátorként is tevékenykedtem. Szeretek mindent kipróbálni, amit csak lehetséges.

Számomra a nyelvtanulás kiemelkedően fontos, mert sok barátom külföldi, akiket Németországban ismertem meg. Véleményem szerint a nyelvtudás kinyitja a világ kapuit.

Szabó Eszter

Terület: Egyetem - általános

Sziasztok! Szabó Eszter vagyok, de mindenki csak Stellaként ismer. Budapesten nőttem fel és jelenleg a Budapesti Metropolitan Egyetemen tanulok nemzetközi gazdálkodást.

Amikor nem az iskola padját koptatom, több helyen is dolgozom, mint pl. könyvelői gyakornokként, kapcsolattartóként és animátorként. Mivel édesanyám Ukrajnából költözött Magyarországra, már korán tudatosult bennem, hogy mennyire fontos a nyelvek ismerete, másképp például nem is tudnék kommunikálni sok rokonommal. De ezt megerősítő emlékeim közé tartozik az, amikor Németországban voltam cserediák, vagy mikor korábbi kapcsolatom miatt ingáztam Budapest és London között, vagy akár, amikor a külföldi táncversenyeken ismerkedtünk meg a többi versenyzővel a világ különböző tájairól. Azóta is imádok utazgatni, megismerni különböző kultúrákat és embereket.

Az iTOLC nagyköveteként szeretném megmutatni, mennyire fontos a nyelvtanulás, és ne kötelező negatív élményként éljük meg a nyelvvizsga megszerzését, hanem egy ajtóként, melyet ha kinyitunk, rengeteg lehetőség tárul elénk.

stella
Zsófi

Czirják Zsófi

Sziasztok! Czirják Zsófinak hívnak és idén fogok érettségizni, angol-francia osztályban, egy VI. kerületi gimnáziumban.

Budapesten élek, és hobbiként szeretek dalszövegeket fordítani angolról, vagy éppen skandináv nyelvekről magyarra. Egy hete elkezdtem egy sminkes iskolába is járni, mivel szívesen foglalkoznék ezzel a szakmával a későbbiekben, egyetem mellett. Általános iskolában kezdtem angolul tanulni, és mindig is a kedvenc tárgyaim közé tartozott az angol nyelv, mivel akadt lehetőségem elsajátítani és több területen használni az életben.

Mindenképpen szeretnék még fejlődni az angolban, illetve szívesen segítenék ebben másoknak is, hiszen a nyelvtanulás szinte korlátlan lehetőséget ad a nagyvilágba.

Takács Judit

Terület: Angol nyelv

Sziasztok! Takács Judit vagyok, tatabányai lakos. Tanulmányaim végig a pénzügyi vonalon mozogtak, legutóbb könyvelői végzettséget szereztem, amelyben jelenleg is dolgozom.

Amellett, hogy pénzügyi vonalon szeretnék még továbbtanulni, nagyon fontosnak tartom, hogy a nyelvtanulás is prioritást élvezzen az életemben!

Ezért rövid távú terveim között szerepel az angol nyelv teljes körű elsajátítása.

Az iTOLC Nagykövet Program résztvevőjeként szeretném minél több emberhez eljuttatni a nyelvtudás fontosságát, és ösztönözni minden sorstársamat a nyelvtanulásra!

Judit_1
Viktória

Tóth Viktória Tímea

Terület: Angol nyelv, Nyelvtanulás, Nyelvvizsga felkészülés, Német nyelv

Tóth Viktória Tímea vagyok, elsőéves közösségszervező hallgató az ELTE-n.

Úgy gondolom, hogy a nyelvtanulás azért fontos, mert ezáltal új embereket ismerhetünk meg, informálódhatunk arról, hogy mi zajlik a világ más részein, betekintést nyerhetünk más kultúrákba. A kommunikáció szerves része az életünknek, azonban sokaknál ez nyelvi akadályokba ütközik, amit egy idegen nyelv elsajátításával könnyen megoldhatunk. Hiszen milyen jó érzés, amikor valakinek tudunk segíteni eligazodni egy idegen helyen, vagy éppen mi kapunk támogatást.

Azért jelentkeztem az iTOLC Nagykövet Programjára, mert szeretném motiválni az embereket arra, hogy folyamatosan tanuljanak nyelveket, és szeretném őket segíteni átlendülni a nyelvtanulás nehezebb időszakain. Tájékoztatni őket a lehetőségekről, és nem utolsó sorban, egy jó közösséghez tartozni.

Kiss Lizett

Terület: Nyelvtanulás, Nyelvvizsga felkészülés

Sziasztok! Kiss Lizett vagyok, 17 éves. A Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium matematika tagozatán vagyok végzős tanuló.

Szüleim fontosnak tartották, hogy minél hamarabb ismerkedjek meg az idegen nyelvekkel, ezért már általános iskola alsó tagozatától kezdve tanulok angolul és németül. Szerencsére mindig fantasztikus tanáraim voltak, így elég hamar sikerült nyelvvizsgát szerezni mindkét nyelvből. A jövőben biológiával és kémiával szeretnék foglalkozni. Egyetemi tanulmányaim után pedig szeretnék külföldön dolgozni, így kamatoztatni tudnám a sok éves nyelvtanulást.

Szívesen ismerném meg más országok kultúráját és tanulnék új nyelveket, mert ahogy IV. Károly is mondta: ,,ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz.”

Lizett
Hanna

Földy Hanna

Terület: Angol nyelv

Sziasztok! Földy Hanna vagyok, 14 éves középiskolai tanuló.

Jelenleg Egerben tanulok egy digitális osztály néven futó 4 éves általános gimnáziumban, ahol nagyrészt csak laptopon tanulunk. Az angol nyelv napi szinten részt vesz az életemben, rengeteg dolgot csinálok angolul. Jelenleg két célom van, amin dolgozom. Az egyik, hogy minél hamarabb megszerezzem az angol B2-es nyelvvizsgát. A másik pedig, hogy megtanuljak programozni, azon belül is weboldalt fejleszteni (ezt is angolul tanulom).

Távolabbi célom, hogy végzős évem végéig megszerezzem az angol C1-es nyelvvizsgát is.

Szalay Violetta

Terület: Nyelvtanulás, Nyelvvizsga felkészülés, Online nyelvvizsga

Szalay Violetta vagyok. Friss diplomásként most helyezkedtem el a szakmámban: magyar műveltségterületes tanító néni vagyok.

Az idei évem a nagy változások éve: elköltöztem a főváros mellé, kézhez vettem a diplomámat és elhelyezkedtem a szakmámban. Jelenleg első osztályos gyerekeket tanítok.

A napi munka végeztével a blogolásé a főszerep. Több mint három éve fontos szerepet tölt be, s igyekszem az olvasóimnak mindig színes és érdekes tartalmakat készíteni. Nem csak a közösségi média felületein szólok hozzájuk, hanem a weboldalamon is.

8E56206F-E2DD-4A80-B23C-D4C39B8C6C03
Laura

Lohonya Laura Krisztina

Terület: Angol nyelv, Nyelvtanulás, Online nyelvvizsga

Sziasztok! Lohonya Laura Krisztina vagyok, egyetemi hallgató és munkavállaló.

Jelenleg Hollandiában élek és online dolgozom, mint marketing asszisztens. Egyetemi tanulmányaimhoz elengedhetetlen a nyelvek ismerete és alkalmazása. Imádok utazni, ezért is döntöttem úgy, hogy jobban elmerülök az angol nyelv tanulásában. Az iTOLC Nagykövet Program keretében szeretnék segíteni mindenkinek az angol nyelv elsajátításában és a vizsgadrukk legyőzésében.

Mottóm: ” Minden nap nem lehet jó, de minden napban van valami jó”.

Mohácsi Viktória

Terület: Angol nyelv, Nyelvtanulás, Egyetem - általános

Sziasztok! Viki vagyok, egyetemi hallgató.

Jelenleg passzív félévemet töltöm, mivel újra szeretnék érettségizni, hogy szakot válthassak. Nagyon fontosnak tartom a nyelvtanulást, ha egy vagy akár több nyelvet ismerünk, akkor megismerhetünk más kultúrákat, közös hangot találhatunk külföldiekkel, és új barátokat szerezhetünk. Valamint nagyon fontos egyes szakmákhoz is, mivel rengeteg szaknyelvi irodalom még nem elérhető magyar nyelven.

Nagykövetként szeretnék segíteni másoknak és szeretnék én is fejlődni, hogy elérjem álmaim nyelvtudásának szintjét.

Viki
Zsófia

Szabó Dária Zsófia

Terület: Angol nyelv, Nyelvtanulás

Szabó Dária Zsófia vagyok, 21 éves joghallgató.

A nyelvtanulás és a fejlődés fontos részei az életemnek. Volt módom a kettőt együtt gyakorolni Angliában töltött nyaram alatt, ahol azon kívül, hogy igazán sokat tanultam, rendkívül megszerettem az angol nyelvet és saját bőrömön is érzékelhettem ismert mondásunkat, miszerint: “Ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy.”

Erre buzdítanék én is Mindenkit, hiszen a nyelvtanulás a legkifizetődőbb befektetés.

Fekete Villő

Terület: Angol nyelv, Német nyelv

Fekete Villő vagyok, idén kezdtem meg a felsőoktatási tanulmányaimat a Budapesti Gazdasági Egyemeten, Emberi erőforrások szakon.

Jelenleg Budapesten élek. A német nyelvet 4. osztályos koromtól kezdve tanulok. Az angol nyelvet csak gimnáziumban kezdtem, de szeretném jobban elsajátítani ezt a nyelvet is. Szabadidőmben sokat sportolok,több területen is kipróbáltam magam, de legközelebb hozzám a futás és a funkcionális edzés áll. A német és az angol mellett szeretnék több nyelvet is megtanulni mint például a spanyolt vagy az olaszt.

VillőArtboard 1
DominikaArtboard 1

Baksa Dominika

Terület: Angol nyelv, Német nyelv

Sziasztok! Baksa Dominika vagyok, egyelőre gimnazista, később angol-némettanár szeretnék lenni.

Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kis faluból származom, egy közeli városban tanulok jelenleg. Általános iskola eleje óta érdekelnek az idegen nyelvek. Először az angolt kezdtem el tanulni, majd néhány évvel később a németet is. Először kisgyermekként fogalmazódott meg bennem a tanári pálya – akkor még tudatlanul, majd később újra visszatért.

A nyelvtanulás mellett a lovakkal való foglalkozás és a gitározás a hobbim. Mindkettőben segítségemre van az idegen nyelvek ismerete, és szeretném ezt továbbadni, másokkal is megszerettetni.Az iTOLC által lehetőségem nyílhat a saját magam és mások fejlesztésére is.

Török Bettina

Terület: Angol nyelv, Nyelvtanulás, Egyetem - általános

Sziasztok! Török Bettina vagyok, egyetemista és IT gyakornok.

Jelenleg Budapesten élek és a Budapesti Corvinus Egyetemen tanulok Gazdaságinformatikus Msc szakon. Az egyetem mellett gyakornok vagyok egy főleg web applikációkat fejlesztő cégnél, és egy oktatással foglalkozó egyesületnél önkénteskedem.

Az iTOLC Nagykövet Program tagjaként szeretném az online nyelvvizsgát népszerűsíteni.

Bettina 02_1
Friderika

Riz Friderika

Terület: Angol nyelv

Riz Friderika vagyok 16 éves gimnazista. Miskolcon élek és idén érettségizem.

További terveim között szerepel a gazdasági informatika szak elvégzése. Általános iskolában kéttannyelvű angol osztályba jártam, ott szerettem meg az angol nyelvet. Majd bekerültem 7. osztályba az előző gimnáziumban, ahol nem volt túl támogató a környezet és a nyelvtanítás nem volt sem érdekes, sem interaktív.

4 évig nem nagyon motivált a nyelvtanulás, mert nem adott semmi újat, nem volt releváns az életemben. 14 éves korom óta vállalkozom az idegenforgalomban. Nagyon szeretem a munkám, olyannyira hogy nem is munkaként élem meg. Nagyon szeretek új embereket, kultúrákat megismerni, hiszen ezen a területen fontos a nyelvtudás a kommunikációban. Másik hatalmas szerelem az életemben a cukrászat. Gyerekkorom óta vonz a konyha, így autodidakta módon megtanultam sütni és tortákat díszíteni. Nagyon szeretek ezzel foglalkozni, teljesen kikapcsol és boldoggá tesz, ha látom az emberek örömét, amikor megkapják, azt amit kértek. Számomra ez egy szerelem, ha alkothatok, de nem szeretnék ezzel foglalkozni felnőtt koromban, csak hobbi szinten.

Imádok utazni, fiatalkorom ellenére számtalan helyen jártam. Az életem minden területén szükségem van az angol nyelv magas szintű ismeretére.

Az iTOLC nagyköveteként szeretném megismertetni az emberekkel ezt a szuper, életszerű nyelvvizsgát. Ez az a nyelvvizsga, ahol nem gyomorgörccsel indulsz neki, egy teljesen életszerű szuper felkészítő könyvvel, ami hatékonyan segíti az otthoni felkészülést.

Iratkozz fel egy nagykövetünkhöz, akitől első kézből kérdezhetsz!