iTOLC NAGYKÖVETEK

Ismerjétek meg az iTOLC Nagyköveteket! A nagykövetek a segítségetekre lesznek ha kérdésetek van és izgalmas programokat, nyereményjátékokat szerveznek a számotokra

Székely Martin

iTOLC Nagykövet mentor

Sziasztok! Székely Martin vagyok, középiskolai angol,- és némettanár. 

Jelenleg Berlinben élek, két iskolában tanítok és online tartalomgyártóként dolgozom. A nyelvek ismerete nélkül nem szereztem volna meg a diplomámat, nem lenne most lehetőségem külföldön tanítani, illetve nem tudtam volna egy külföldi kapcsolati hálóra szert tenni. Ezért döntöttem úgy, hogy egy következő nyelvet is szeretnék elsajátítani. Miután megszereztem tanári diplomámat, Máltára költöztem, ahol színészként és angoltanárként dolgoztam. A sziget 6 hónap után már nem tudott újat mutatni, ezért döntöttem úgy, hogy a német fővárosban próbálok szerencsét. Saját vállalkozásommal járom a világot és igyekszem maradandót alkotni.

Az iTOLC Nagykövet Program Social Media mentoraként szeretném erősíteni a nagykövetekben és az általuk elért nyelvtanulókban a nyelvtanulás erejének fontosságát.

Martin
Viktória

Tóth Viktória

iTOLC Nagykövet mentor

Tóth Viktória vagyok, közösségszervező hallgató az ELTE-n és gyakornok az iTOLC-nál.

2020. augusztusában jelentkeztem az iTOLC első Nagykövet Programjára, mert motiválni akartam az embereket arra, hogy folyamatosan tanuljanak nyelveket, és segíteni akartam őket átlendülni a nyelvtanulás nehezebb időszakain. Tájékoztatni őket a lehetőségekről az iTOLC nyelvvizsgáról, megosztani a tapasztalataimat és egy jó közösséghez tartozni. Amikor decemberben a végéhez közeledett a program, biztos voltam benne, hogy a második körben is részt szeretnék venni. Kaptam egy olyan szuper lehetőséget, hogy nagykövet mentorként folytathatom a küldetésemet.

Úgy gondolom, hogy a nyelvtanulás azért fontos, mert ezáltal új embereket ismerhetünk meg, informálódhatunk arról, hogy mi zajlik a világ más részein, betekintést nyerhetünk más kultúrákba. A kommunikáció szerves része az életünknek, azonban sokaknál ez nyelvi akadályokba ütközik, amit egy idegen nyelv elsajátításával könnyen megoldhatunk. Hiszen milyen jó érzés, amikor valakinek tudunk segíteni eligazodni egy idegen helyen, vagy éppen mi kapunk támogatást. Nem utolsó sorban pedig szükségünk van rá többek között a diplomához vagy egy új munkához.

Az iTOLC Nagykövet Program mentoraként szeretném erősíteni a nagykövetekben a valahova tartozás, a nyelvtanulás, az alkotás és a segítségnyújtás erejét. Nyelvtanulókat meggyőzni, hogy lehet stresszmentesen nyelvvizsgázni, melyhez az iTOLC a legjobb választás és felébreszteni bennük a vágyat újabb és újabb nyelvek tanulására, hiszen:

„Ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz”

IV. Károly

Szabó Cintia

Terület: Angol nyelv, Nyelvtanulás, Nyelvvizsga felkészülés

Sziasztok! Szabó Cintiának hívnak, 18 éves vagyok. Budapest agglomerációjában élek. Jelenleg turizmust tanulok, de a későbbiekben szeretném magamat kipróbálni a jogi karon – kiskori vágyam, hogy ügyvéd legyek.

Úgy gondolom, hogy nagyon nyitott személyiség vagyok, és könnyen szimpatizálok bárkivel. Számomra a motivációt a szabadságvágy nyújtja. Ha befejeztem a tanulmányaimat, szeretnék majd rengeteget utazni, felfedezni új helyeket, embereket és kultúrákat. Szeretem feszegetni a határaimat, kipróbálni új, hajmeresztő dolgokat (mint például a bungee jumping, ami az első helyet foglalja el a bakancslistámon).

Úgy gondolom, hogy az egyik legnagyobb hatalom az az, ha több nyelven is beszél az ember, és itt jön képbe az iTOLC. Azért jelentkeztem nagykövetnek, mert meg szeretném mutatni, hogy milyen sok lehetőség nyílik meg előttünk, ha van egy nyelvvizsgánk.

Pintér Noémi

Terület: Angol nyelv

Noémi vagyok, 22 éves. Egy kis faluból, Öcsödről származom. Mechatronikai mérnök szeretnék lenni, idén felvételizek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre.

Az elmúlt másfél hónapot Írországban töltöttem. Szerettem volna angol nyelvterületen tapasztalatot szerezni és fejleszteni a nyelvtudásomat. A későbbiekben szeretnék külföldön is tanulni. Az angolt autodidakta módon sajátítottam el. Imádok olvasni és könyveket gyűjteni. Az angol írók (Ken Follett, Agatha Christie) műveit mindig eredetiben olvasom, hiszen a nyelvtanulás nem a nyelvvizsga megszerzéséig tart.

iTOLC nagykövetként szeretném bátorítani az embereket, hogy tanuljanak nyelveket. A negatív tapasztalatok ne vegyék el a kedvüket a tanulástól, mert „Ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz.” 🙂

Farkas Dániel

Terület: Angol nyelv, Nyelvtanulás, Nyelvvizsga felkészülés

Sziasztok! Farkas Dániel vagyok, 18 éves, végzős gimnazista.
Az ELTE- Tanító és Óvóképző Karára adtam be a jelentkezésemet, tanító szakra.

Óvodás koromban kaptam meg az első krétás táblámat. Harmadik osztályosként már mondtam a Tanító nénimnek, hogy én tanárbácsi szeretnék lenni. Azóta ez a vágyam töretlen!

A középiskolám 2019 márciusában kitüntetett, melynek értelmében az egyetem elvégzése után visszajöhetek ide tanítani.
Először szeretném elvégezni a tanító szakot, mert szeretnék kisgyerekekkel is foglalkozni, utána pedig szeretném elvégezni a középiskolai tanári képzést is.

Nagyon embercentrikus, segítőkész és szorgalmas ember vagyok. Nagyon szeretek tanulni és művelődni is.

Mikor megláttam, hogy az iTOLC indít egy nagykövet programot, rendkívül megörültem. Nagyon szimpatikus nyelvvizsga, már az indulásuk óta követem Őket.

Fantasztikus és megtisztelő érzés, hogy nagykövet lehetek.

Itt szeretnék nyelvvizsga bizonyítványt szerezni, a későbbiekben pedig a csapatban maradni és Őket segíteni, Velük dolgozni.

Jászter Bálint

Terület: Nyelvtanulás, Nyelvvizsga felkészülés, Német nyelv

Sziasztok! Jászter Bálint vagyok, végzős középiskolás diák.

Közgazdaságtant tanulok 4 éve, ezért úgy gondolom, a nagykövet program egy kiváló lehetőség számomra. Az iTOLC nagykövetségem alatt szeretném minél több embernek megmutatni ezt az új, innovatív nyelvvizsgát, amely teljesen vizsgázóbarát és a lehető legstresszmentesebb.

Minden korosztályt szeretnék motiválni a nyelvtanulásra, hiszen a valódi határokat nem az állam, hanem a beszélt nyelvek határozzák meg.

Németh Móni

Terület: Nyelvtanulás, Nyelvvizsga felkészülés, Egyetem - általános

Sziasztok! Móni vagyok, 19 éves, és a jövőben szeretnék még továbbtanulni.

Elsősorban az informatika és a művészetek érdekelnek, hobbim a fotózás, régebben sokat rajzolgattam, és kisebb animációkat is csináltam. Szeretnék egyetemre menni, és emiatt számomra elengedhetetlen a nyelvvizsga, amiből már van egy angol B2-es, de ha esetleg külföldön szeretnék boldogulni, akkor bizony akár több nyelvből is kéne. 😃

Épp ezért a nyelvtanulásra koncentrálok a legjobban, hiszen azzal alapozom meg a jövőmet, és most egy új megmérettetéssel, a C1-es vizsgával nézek szembe angol nyelvből, legkésőbb idén májusban.

Azért jelentkeztem iTolc nagykövetnek, mert már volt egy pozitív tapasztalatom velük, és szeretném a hozzám hasonló leendő vizsgázókat arra buzdítani, hogy merjék kipróbálni magukat. 😊

Bozsoki Eszter

Terület: Angol nyelv

Sziasztok! Bozsoki Eszter vagyok, 19 éves, és engem a nyelvvizsga motivált abban, hogy iTOLC nagykövet legyek.

Küldetésem az, hogy minél több emberhez eljusson az iTOLC nyelvvizsga.

Bozsoki Eszter

Mekker Regina

Terület: Angol nyelv, Nyelvtanulás, Nyelvvizsga felkészülés

Sziasztok, én Barabás Regina Réka vagyok, egy 17 éves, végzős, nagykanizsai diák.

Nagyon szeretek olvasni, a családommal lenni és sorozatokat nézni. A sorozatokat mindig angol nyelven szoktam nézni vagy angol, vagy magyar felirattal. Nagyon örülök és hálás vagyok, mert iTOLC nagykövet lehetek. Célom az, hogy minél több emberrel megszerettessem az angol nyelvet, és mindenkit buzdítani szeretnék arra, hogy sosem késő elkezdeni nyelveket tanulni.

Bencze Gréti

Terület: Angol nyelv, Nyelvtanulás

Sziasztok! A nevem Bencze Gréti, elsőéves egyetemista vagyok. Azért szerettem volna nagykövet lenni, hogy legyőzzem a félelmem.

A vizsgastressz és a teljesítéstől való félelem miatt a legnagyobb fantom nálam a nyelvvizsga, hiszen az utcán bárkivel eltársalgok, de valahogy ez a lendület sosem volt meg számonkérés közben.

A célom az, hogy nagykövetként mind a saját gátlásaimat áttörjem, mind, hogy azoknak az embereknek segítsek – bármely nyelvről legyen is szó –, akik hasonló cipőben járnak.

A nyelvvizsga nekem mérföldkő az élet bármely szakaszában és kulcs egy teljesen új fejezethez.

Ragályi Georgina

Terület: Angol nyelv, Online nyelvvizsga, Német nyelv

Sziasztok! Ragályi Georgina vagyok. Március 15-én töltöttem be a 20. életévemet.

Hihetetlen nagy boldogsággal tölt el, hogy iTOLC nagykövet lehetek, legjobban az inspirál, hogy sikeresen elérjem a céljaimat az életben, hiszen ma már szükséges egy középfokú nyelvvizsga a diploma megszerzéséhez.

Mindenkivel szeretném megismertetni ezt a lehetőséget, hiszen nagyon kedves, támogató emberek segítenek a közös célok elérésében. Nagyon hálás vagyok, hogy iTOLC nagykövet lehetek! 😊

Iratkozz fel egy nagykövetünkhöz, akitől első kézből kérdezhetsz!