Felülvizsgálat

Az alábbi oldalon tájékozódhatsz az iTOLC Nyelvvizsgád felülvizsgálatának pontos menetéről

FELÜLVIZSGÁLAT MENETE

1. Olvasd át a Felülvizsgálati Kérelmet

2. Töltsd ki az űrlapot a vizsgázó pontos adataival

3. Az adataid kitöltése után kattints az Elküld gombra, majd a következő oldalon olvasd át a további fontos tudnivalókat!

FELÜLVIZSGÁLATI KÉRELEM

A vizsgázónak az eredmények közzétételétől számított 15 munkanapon belül joga van a betekintési kérelem mellett, illetve attól függetlenül dolgozatának felülvizsgálatát kérelmezni a vizsga értékelésére, jogszabálysértésre történő hivatkozással.

A 137/2008. (V.16.) Kormányrendelet 2011. március 27-én hatályba lépett módosítása értelmében amennyiben a vizsgázó a felülvizsgálati kérelemben harmadik értékelő által történő újraértékelést kér, a felülvizsgálat díjköteles, díja az írásbeli és szóbeli részvizsga esetén a vizsgadíj 25%-a.

A vizsgaközpont vezetője a felülvizsgálati kérelem tárgyában annak beérkezését követő naptól számított 15 napon belül hozza meg döntését, és erről a vizsgázót értesíti. A vizsgázó a felülvizsgálati kérelem tárgyában hozott döntés közlésétől számított 15 napon belül a döntés ellen az Oktatási Hivatalhoz címzett, de a Vizsgaközponthoz benyújtandó panasszal élhet jogszabálysértésre történő hivatkozással.

Amennyiben a vizsgázó számára pozitív döntés születik, a Vizsgaközpont kérelmezi a bizonyítvány kiállítását. A vizsgázó egy erre a célra létrehozott, a jelen formanyomtatványt tölt ki és juttatja el a vizsgaközpontnak, melyben dolgozatának felülvizsgálatát kéri, és kérését megindokolja.

Amennyiben a felülvizsgálati kérelem nem érkezik be a Vizsgaközpontba a jogszabályban említett 15 munkanapon belül (a postán küldött felülvizsgálati kérelem előterjesztésének időpontjaként a postára adás napját tekintjük), már nem áll módunkban a kérelmet elbírálni.

Felülvizsgálati díj befizetése bankkártyával

Törlés